top of page
Woodys-Crafts-Ξύλινα-Χειροποίητα-Διακοσμ
logo-and-tagline-woodys-crafts-2.png
basic-branches-design-with-birds.png
  • Εικόνα συγγραφέαΙφιγένεια Πλιάτσικα

Πως να Tοποθετήσετε Σωστά τα Κάδρα Πάνω από τον Καναπέ


διακοσμηση τοιχου,διαταξη καδρων

"Ανεξάρτητα αν στον τοίχο πάνω από τον καναπέ θέλετε να τοποθετήσετε ένα μεγάλο ή περισσότερα και μικρότερα κάδρα - πίνακες, ο συνολικός χώρος που θα καταλαμβάνουν στον τοίχο θα πρέπει να είναι ο κατάλληλος αναλογικά με τις διαστάσεις του καναπέ σε ό,τι αφορά το πλάτος της σύνθεσης, ενώ το σημαντικότερο στοιχείο που διαφοροποιεί κατά πολύ την πετυχημένη ή όχι τελική εικόνα του τοίχου είναι το ύψος που θα πρέπει να τοποθετηθούν τα κάδρα.


διακοσμηση τοιχου,διαταξη καδρων

Αν παρατηρήσετε τον τρόπο διάταξης - παρουσίασης των έργων τέχνης σε μουσεία, γκαλερί κλπ θα διαπιστώσετε εύκολα ότι, εκτός των έργων με πολύ μεγάλο ύψος, αυτά είναι τοποθετημένα ώστε το κέντρο τους να βρίσκεται στο ύψος των ματιών ενός ενήλικα μέσου ύψους.


διακοσμηση τοιχου,διαταξη καδρων

Αυτό είναι το ιδανικό ύψος τοποθέτησης κάθε είδους διακοσμητικού τοίχου και στο σπίτι και ένα από τα πιο συνήθη λάθη που κάνουμε αποφασίζοντας για το που θα μπουν τα κάδρα είναι πως τα τοποθετούμε ψηλότερα απ΄όσο χρειάζεται.


διακοσμηση τοιχου,διαταξη καδρων

Ειδικά όταν τα κάδρα βρίσκονται σε σημεία πάνω από έπιπλο όπως για παράδειγμα ο καναπές η κάτω πλευρά τους δεν θα πρέπει να απέχει παραπάνω από 10-20cm από την πλάτη του επίπλου ενώ το ιδανικό σε ό,τι αφορά το μήκος είναι τα κάδρα να καλύπτουν τουλάχιστον τα 2/3 του μήκους του καναπέ, τοποθετημένα είτε σε οριζόντια είτε σε κάθετη διάταξη.


Η επιλογή οριζόντιας ή κάθετης διάταξης ειδικά όταν πρόκειται για ένα μεγάλο κάδρο τοποθετημένο στον τοίχο του καναπέ καθορίζεται κυρίως από το μήκος του επίπλου. Έτσι σε τριθέσιους και γενικά καναπέδες μεγάλου μήκους αισθητικά είναι προτιμότερη η οριζόντια τοποθέτηση, ενώ σε μικρότερους ένα μεγάλο κάδρο με μεγάλο ύψος και μικρό μήκος τοποθετημένο στο κέντρο δημιουργεί μια πιο ισορροπημένη οπτικά εικόνα.


διακοσμηση τοιχου,διαταξη καδρων

διακοσμηση τοιχου,διαταξη καδρων

Ακριβώς τα ίδια σε ό,τι αφορά τις αποστάσεις και κυρίως το ύψος ισχύουν και για κάθε περίπτωση που στον τοίχο του καναπέ θέλετε να τοποθετήσετε 2, 3 ή και περισσότερα κάδρα ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους σε μία ή περισσότερες σειρές, ανάλογα με το μέγεθός τους..."


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ


Αν ψάχνετε ιδέες για τη διακόσμηση τοίχου, επισκεφθείτε τη σχετική κατηγορία του ιστότοπού:



Πηγή κειμένου και εικόνων: soulouposeto.gr


         Ετικέτες         
   Εγγραφείτε   
   στο Newsletter!   

Name

Email

  Πρόσφατα Άρθρα  
   Ας συνδεθούμε!  
  • Woody's Crafts Ξύλινα Χειροποίητα Διακοσμητικά | Facebook
  • Woody's Crafts | Instagram
  • Woody's Crafts Ξύλινα Χειροποίητα Διακοσμητικά | Pinterest
  • Woody's Crafts Ξύλινα Χειροποίητα Διακοσμητικά | Blogger
     Μενού Κατηγοριών     
bottom of page